Wanden - prefab beton

Vromant Beton is een expert in het gieten en maken van prefab betonnen producten. Als expert specialiseren wij ons eveneens in het maken van prefab betonnen wanden – een bouwmateriaal dat de laatste jaren heel wat aan populariteit gewonnen heeft.

Wat zijn betonnen wanden

Betonnen wanden zijn wanden die gemaakt zijn uit beton. Deze muren worden door aannemers gebruikt om makkelijk en vooral snel gebouwen, kantoren en huizen op te trekken.
Betonnen wanden zijn voorgemaakt en kunnen in 1 – 2 – 3 op hun plek gehesen worden. Op die manier kan je in enkele dagen een hele verdieping optrekken.
Juist omdat betonnen wanden zo makkelijk en snel te gebruiken zijn, hebben ze aan heel wat populariteit gewonnen. Ook voor buitenmuren kunnen betonnen wanden gebruikt worden. Men kan hier namelijk makkelijk een bakstenen muur tegenaan zetten.

Twee verschillende soorten betonnen wanden

Wanneer we kijken naar de betonnen wanden die verkrijgbaar zijn zien we dat we hier twee verschillende soorten in hebben. Zo hebben we volle betonnen wanden en betonnen wanden die geïsoleerd zijn.
Op die manier kan je betonnen wanden zowel binnenshuis als binnenmuren gebruiken, als voor de buitenmuren van je woning, kantoor of werkplek.

Betonnen wanden zijn goedkoop

Wanneer je bouwt en een beperkt budget hebt kan jet een goed idee zijn om te investeren in betonnen wanden van Vromant Beton. Niet enkel zijn de wanden van Vromant Beton van enorm goede kwaliteit – ze zijn ook nog eens goedkoop.
Betonnen wanden zijn heel wat goedkoper in tegenstelling tot bakstenen. Niet enkel spaar je uit op werkuren die nodig zijn om een bakstenen basismuur te bouwen, je bespaart ook op de bakstenen zelf gezien een betonnen wand heel wat goedkoper is dan een pallet bakstenen.

Betonnen wanden zijn sterk

Betonnen wanden zijn erg sterk. Het beton dat Vromant Beton gebruikt om zijn prefab wanden te gieten is van erg goede kwaliteit. Op die manier zijn je wanden bestand tegen een stootje. Waar bakstenen vaak kunnen instorten bij een aardbeving, een natuurramp of een aanrijding, zijn betonnen muren beter bestand tegen deze situaties.

Betonnen wanden zijn snel geplaatst

Een ander erg belangrijk voordeel van het plaatsen van betonnen wanden is dat betonnen wanden erg makkelijk te plaatsen zijn. Waar men vroeger een hele dag – of zelfs enkele dagen, moesten metsen om een muur op te trekken, kunnen betonnen wanden binnen enkele uren op hun plaats staan.

Naakte wanden als designfeature

Heel wat architecten gebruiken naakte betonnen wanden nu als designfeatures in moderne huizen. Deze binnen wanden uit donker, grijs of bleek beton kunnen de woning of het kantoor een moderne, industriële look geven.

CONTACT

Voor verdere inlichtingen kunt u me steeds bereiken.