Of je nu een kantoor, een huis or een nieuw magazijn bouwt: je zal waarschijnlijk wel enkele versterkte en onversterkte of ongewapende betonnen balken nodig hebben.
Deze balken zorgen ervoor dat uw muren het gewicht van de bovenste verdiepingen kunnen dragen en dat je mooie ramen en deuren in je huis of kantoor kan plaatsen.

Betonnen balken van Vromant Beton

Vromant Beton maakt als jaren hoogwaardige en sterke balken van beton. Of je nu op zoek bent naar betonnen balken of gewapende balken – Vromant Beton kan u deze balken leveren tot 20 ton.

Wat is gewapend beton

Gewapend beton is een manier om beton – een product dat van nature al erg sterk is, nog sterker te maken. Gewapend beton wordt vooral gebruikt in constructie omdat het een erg groot gewicht kan dragen.
Indien u steunbalken uit beton bestelt is het best dat deze gemaakt zijn uit gewapend beton.
Beton wordt meestal gewapend met betonstaal dat zorgt voor een goede cohesie tussen het staal en het beton. Deze cohesie wordt verbeterd door ribbels en textuur aan te brengen in het staal. Door gewapend beton kan het beton niet enkel een groter gewicht dragen maar kan ook betonrot tegengegaan worden.

Soorten betonnen balken

Wanneer we kijken naar de betonnen balken zien we dat er een heleboel verschillende betonnen balken verkrijgbaar zijn.

De simpele balk

Een simpele balk is een balk die recht is en geen uitstulpingen of instortingen heeft. Een simpele balk wordt soms ook wel eens een support balk genoemd en zal nooit grote hoeveelheid gewicht kunnen dragen. De simpele balk wordt vaak gebruikt boven ramen en deuren of om kleine ruimtes te overbruggen.
De simpele balken van Vromant Beton zijn gemaakt van hoogwaardig beton en kunnen in zowel gewapend beton als gewoon beton geleverd worden.

Doorlopende balk

Een doorlopende balk is gelijkaardig aan een simpele balk maar wordt op verschillende bijkomende punten ondersteund. Deze doorlopende balken lopen vaak doorheen het hele gebouw en worden ondersteund door binnenmuren.

Waarom balken bij Vromant Beton bestellen?

Bij Vromant Beton leveren wij al jaren hoogwaardige betonnen prefab producten aan aannemers en aan werven in Vichte en ver daarbuiten. Vromant Beton staat bekend om zijn geode service, goede producten en mooie prijs.
Als leverancier van prefab betonnen balken komen wij de balken aan de werf leveren en denken wij graag met onze klanten mee. Onze prefab betonnen balken zijn verkrijgbaar in zowel gewapend of versterkt beton als ongewapend beton.
Daarnaast kunnen wij balken leveren in uw kleur en uw maat.

CONTACT

Voor verdere inlichtingen kunt u me steeds bereiken.