Stapelblokken - prefab beton

Stapelblock 150-60-30-2
Stapelblock 150-60-60

Om snel en makkelijk een muur te bouwen worden op werven wel eens stapelblokken gebruikt. Deze blokken zijn duurzaam en maakt dat het bouwen van een muur, makkelijk, snel en vooral goedkoop kan gebeuren.
Bij Vromant Beton gieten wij aan het einde van ons productieproces het overschot van het beton in de mallen van onze stapelblokken. Op die manier wordt er nooit beton verspilt. Vromant Beton staat bekend voor het leveren van goede, hoogwaardige stapelblokken die gebruikt worden door een groot aantal aannemers en bouwbedrijven.

Wat zijn stapelblokken?

Stapelblokken worden ook wel eens stapelelementen of stapelstenen genoemd. Deze blokken zorgen ervoor dat je makkelijk en snel een muur kan bouwen. Aan de bovenkant van de stapelblok zitten er namelijk uitstulpingen die perfect in de uithollingen aan de onderkant van de steen passen. Op zich kan je stapelblokken dus inderdaad vergelijken met een soort betonnen legosteen.

Waarvoor worden stapelblokken gebruikt?

Stapelblokken worden vooral gebruikt bij het bouwen van muren, van kleine muurtjes in de tuin of om hoogteverschillen in de tuin aan te brengen. Een tuinarchitect zal bijvoorbeeld stapelblokken gebruiken om de tuin een speelsere uitstraling te geven. Daarnaast kunnen stapelblokken ook gebruikt worden om de muren van een huis, een garage of een schuur te bouwen.

Waarom stapelblokken kopen bij Vromant Beton

Vromant Beton heeft altijd een groot aantal stapelblokken op voorraad. Als maker van hoogwaardige prefabbeton artikelen staat Vromant Beton bekend voor het leveren van kwaliteitsvolle trappen, muren, balken en stapelblokken uit hoogwaardig beton.
Vromant Beton levert 3 afmetingen van stapelblokken:

 • 150 x 60 x 60 cm
 • 90 x 60 x 60 cm
 • 60 x 60 x 60 cm

Het beton dat gebruikt wordt voor het maken van de stapelblokken heeft de hoogste druksterkte. Omdat deze stenen gemaakt worden van betonoverschot kan er eventueel een stortnaad aanwezig zijn in de stapelblokken. Indien er meerdere mengelingen gebruikt worden plaatste Vromant Beton een wapening tussen de stortnaden.

Wat zijn de voordelen van Stapelblokken?

Maar waarom zouden we nu startblokken aankopen of gebruiken? Wij zetten alvast enkele voordelen van stapelblokken op een rijtje.

 • De blokken zijn makkelijk verpaats- en stapelbaar.
  Het is erg makkelijk om stapelblokken te verplaatsen en te stapelen. Op die manier kunt u stapelblokken makkelijk en lang opslaan in een schuur of zelfs een magazijn.
 • Er zijn halve blokken beschikbaar.
  Indien nodig zijn er bij Vromant Beton ook halve stapelblokken beschikbaar
 • Zijn goedkoop.
  Stapelblokken uit beton zijn erg goedkoop.
 • Ze zijn erg sterk
  Omdat stapelblokken uit beton worden gemaakt kunnen stapelblokken wel tegen een stootje. Je kan deze betonnen stapelblokken van Vromant Beton dus ook perfect in de tuin gebruiken.

CONTACT

Voor verdere inlichtingen kunt u me steeds bereiken.