Geïsoleerde plinten - prefab beton

Wanneer je eraan denkt om plinten te zetten kan je kiezen tussen geïsoleerde en volle plinten. Geïsoleerde plinten kunnen zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden, al worden de meeste geïsoleerde betonnen plinten buitenshuis gebruikt.

Wat zijn geïsoleerde plinten

Geïsoleerde betonnen plinten zijn plinten waarbij er een soort isolatie is voorzien – of dit nu een houten isolatie is of een kunststoffen isolatie.
Geïsoleerde plinten worden vaak tegen buitenmuren gebruikt om de koude aan de grond tegen te gaan en om optrekkend vocht te stoppen.
Daarnaast kunnen geïsoleerde plinten ook helpen om de buitenmuren van jouw huis en kantoor te beschermen tegen weer en wind. Indien jouw kantoor, magazijn of woning vrijstaand is en vaal harde regenvlagen en wind te verduren krijgt kan dit nefast zijn voor de bakstenen – zeker wanneer het dan ook nog eens vriest. Een geïsoleerde plint kan nefaste effecten tegengaan.

Waarom een geïsoleerde plint laten plaatsen

Het plaatsen van geïsoleerde gevelplinten van beton heeft zo zijn voordelen. We sommen ze hier alvast even voor je op.

 1. Ze zijn mooi
  Gevelplinten zijn over het algemeen een mooie en vooral moderne toevoeging aan het uiterlijk van je huis of kantoor. Een moderne gevelplint kan het ontwerp helemaal samentrekken en afmaken.
 2. Geïsoleerde plinten zijn een goede isolatie
  De rekeningen voor gas en elektriciteit zijn vaak heel erg hoog – daarom kan het interessant zijn om te investeren in extra isolatie. Die extra isolatie kan komen in de vorm van geïsoleerde plinten.
  In de winter kan het aan de grond vaak lichtjes vriezen. Het is namelijk koeler tegen de grond aan dan het is op 1 meter hoogte. Daarom zijn geïsoleerde plinten net zo handig om jouw woning of werkplek warm te houden.
  Door met geïsoleerde plinten te werken kan jij de optrekkende kou tegenhouden. Op die manier zal je minder vaak moeten verwarmen wat jouw rekeningen voor gas en elektriciteit op een positieve manier zal beïnvloeden.
 3. Ze beschermen je woning
  Geïsoleerde plinten kunnen de buitenmuren van je woning beschermen. Omdat het aan de grond vaak kouder is zien we dat de onderkant van de muur – waar de muur in aanraking komt met de grond, vaak kleine scheurtjes bevat. Daarnaast is dit stuk van de muur ook erg vatbaar voor optrekkend vocht. Deze problemen kunnen vertraagd of gestopt worden door het installeren van een goede betonnen geïsoleerde plint.
 4. Betonnen plinten zijn sterk
  De geisoleerde betonnen plinten van Vromant Beton zijn niet enkel van topkwaliteit, ze zijn dan ook nog eens sterk. Onze geisoleerde plinten gaan erg lang mee en zullen jouw woning of kantoor een leven lang beschermen.

CONTACT

Voor verdere inlichtingen kunt u me steeds bereiken.