Trapneuzen - prefab beton

antislip gezandstraald 02
rechte trap prefab beton antislipneus grijs
rechte trap prefab beton antislipneus

Omdat veiligheid erg belangrijk is voor Vromant Beton bieden wij ook trapneuzen aan wanneer u bij ons een trap bestelt. Onze trapneuzen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat de trapneuzen telkens goed passen bij uw trap, het ontwerp en de kleur.

Wat zijn trapneuzen?

Trapneuzen zijn kleine strookjes rubber die ervoor zorgen dat je niet uitglijdt op de trap. Betonnen trappen kunnen erg glad zijn en trapneuzen aan het uiteinde van de trede kunnen ervoor zorgen dat je opeen veilige manier de trap kan gebruiken.

Waarom trapneuzen op je treden laten installeren?

Trapneuzen zijn, zoals eerder reeds vermeld, een toevoeging aan de trap om de trap veiliger te maken. Bij regenweer kan een betonnen trap namelijk erg glad zijn – maar ook thuis zijn trapneuzen onmisbaar.
Trapneuzen laten installeren is vaak een vereiste voor bedrijven. De preventieadviseur en de verzekering zullen erop toezien dat trapneuzen geïnstalleerd zijn op de trap.

Investeren in trapneuzen is een slim idee

Hoewel trapneuzen je trap misschien wat duurder maken, betaalt deze investering zichzelf dubbel en dik terug. De trapneuzen zijn namelijk niet enkel anti-slip, ze beschermen ook je trap tegen schade en slijt.
Vooral in kantoren en scholen is het gebruik van trapneuzen erg aan te raden omdat deze trappen zeer snel kunnen slijten. De meeste mensen lopen namelijk op de voorkant van de trede, waardoor bepaalde plekken op de treden uitgesleten worden.
Wanneer de voorkant van de treden afgesleten is kan deze voor problemen zorgen. Zo is de afgesleten trede vaak erg glad en verschilt de trede vaak in hoogte. Dit zorgt ervoor dat mensen vaker struikelen over de treden.
Ook wanneer u reeds een betonnen trap heeft laten plaatsen is het een goed idee om trapneuzen te installeren. Zo wordt toekomstige en bijkomende schade vermeden.

Trapneuzen zijn onmisbaar voor de veiligheid

Zowel thuis als op kantoor is veiligheid erg belangrijk. Wanneer je een betonnen trap kiest maak je best direct de keuze om trapneuzen te laten plaatsen.
Trapneuzen hebben ofwel ribbels of een anit-slip eigenschap op het profiel. Daarnaast kunnen trapneuzen ook helpen om de treden van elkaar te onderscheiden – iets wat erg belangrijk is bij betonnen trappen gezien de trap vaak uit 1 homogene kleur bestaat. Weten waar de trede begint is erg handig voor mensen met bijvoorbeeld kleurenblindheid of mensen die gezichtsproblemen hebben.

Trapneuzen voor uw nieuwe betonnen trap

Hoewel betonnen trappen erg duurzaam zijn is het toch een goed idee om trapneuzen zo snel mogelijk te installeren – bij voorkeur wanneer de trap geplaatst wordt. Op die manier zal uw trap langer meegaan en kunnen u, uw werknemers of uw familie veilig de trap gebruiken.

CONTACT

Voor verdere inlichtingen kunt u me steeds bereiken.